Köpa valp

Köpa valp.

Att köpa valp från Ana-Faro's skall vara tryggt och säkert.

Naturligtvis följer vi alla SKK's rekommendationer kring valpköp .

Valpen: 

 • levereras tidigast vid 8 veckors ålder
 • är vaccinerad
 • är försäkrad
 • ID-märkt med chip
 • får ett års medlemsskap i vår rasklubbValpen har med sig:

 • ett registreringsbevis (stamtavlan), den är hundens identitetshandling ett veterinärbesiktningsintyg som inte är äldre än 7 dagar

 • ett köpeavtal, underskrivet av både mig som säljare och dig som köpare.

     I avtalet finns information om valpens vaccinationer och försäkring.

 • en blankett för att anmäla ditt ägarskap till SKKs ägarregister. Avgiften är betald så det är bara att posta blanketten!
 • ett mjukisdjur/leksak som legat i valplådan och luktar "mamma, syskon och trygghet" för att  underlätta för valpen de     första dagarna i sitt nya hem.
 • foder, av den typ som valparna ätit hos oss.
 • ett alltiett koppel som jag själv gör.


Utefter varje familjs önskemål om den nya familj medlemmen försöker jag pussla ihop så att det blir så bra som möjligt och att valpens välfärd är alltid som nr 1 vilket jag förutsätter att ni också tycker.Vi erbjuder er att lägga en handpenning på valpen som därmed säker ställer att ni har en valp .Skulle nåt hända och det inte blir någon valp återbetalas handpenningen. I vår aveln låser jag mig inte vid bara det ena eller det andra utan lägger all kraft på att hitta hundar som kompletterar varandra på alla plan.Ingen kull kommer att tas bara för att få fram ”en trevlig familjehund” eller ”en arbetande hund”eller ”en supersnygg hund”, alla delar ska finnas med vilket betyder att det ibland dröjer till att det är dags för nästa kull. Jag försöker att para så att det blir en annorlunda ock unik kombination för att få variation i/på avelsarbetet/individerna som vi vill skapa/spara för vårt framtida avelsarbete och till de kommande valp köparna. Att alltid sträva efter att avkommorna blir bättre än sina föräldrar på det sätt man vill och strävar åt. för att nå det optimala målet. (rasens ursprung en aktiv lojal ,trogen arbetshund fiskarens trogne följeslagare/dagens aktiva, arbetsglada familjehund som älskar att få jobba och vara till lags.) Dela våra valp köpares glädje och sorg i vardagen och i tävlingssammanhang.Våra valp köpare ger oss mycket glädje/vänskap och är våra största ambassadörer TACKS om valp köpare av Ana-Faro’s valpar får du räkna med att jag vill hålla kontakten med er.I gengäld kan du/ni räkna med det stöd du/ni behöver för att valpen ska hitta rätt tillsammans med er genom livet.Ni är alltid välkomna att höra av er med allt både i med- och motgångar ,det gäller naturligtvis hela hundens liv. Om du inte av någon anledning kan ha kvar din valp/hund hjälper vi dig så gott vi kan att omplacera den för vi vill inte tappa kontakten med valpen/hunden 

INFO FRÅN SKK SOM JAG FÖLJER:
COVID-19 - ÅTGÄRDER

 1. Startsida
 2. Tips till uppfödare

Tips till dig som har en valpkull

I samband med en valpkull får en hunduppfödare ofta fler besök hemma. Här har vi sammanställt några smarta tips på hur du och dina valpköpare tillsammans kan minska risken för smittspridning. Tillfällig och tidsbegränsad möjlighet till dispens vid valpregistrering finns också.

Svenska Kennelklubben har fått frågor från uppfödare som söker information om hur man kan minska risken för smittspridning i samband med besök, socialisering och leverans av valpar. Det vi presenterar på den här sidan har vi tagit fram själva och är inga krav utan ska ses som goda råd. 

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Det viktigaste är att hålla sig väl uppdaterad med de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Ta för vana att regelbundet surfa in på www.folkhalsomyndigheten.se.

Socialisera valparna själv

Fundera på om du och valparna verkligen behöver ta emot besök för socialisering. Genom att låta valparna vara med i ditt dagliga liv förbereder du dem för världen utanför hemmet. Att exempelvis vistas med dig inomhus i köket eller ute i trädgården när de är gamla nog är nyttigt.

Var noga med handhygienen

Precis som i vardagslivet är god hygien extra viktigt just nu. Var gärna noga med handtvätt både innan och efter att du och andra personer i hushållet hanterat valparna. Handsprit är inte heller fel.

Hitta alternativ till fysiska besök

Låt valpköparna komma på ett virtuellt besök! I ett videosamtal via exempelvis skype, facetime eller messenger kan du som uppfödare presentera valparna, tiken och visa hur du lever med dina hundar. På samma vis kan du lära känna valpköparna och deras hem.

Överlåtelsen av valpen

När valpen ska överlämnas till sin nya familj behövs ett fysiskt möte. Här är några tips för att minska smittspridning vid överlåtelsen:

 • Prata igenom hur överlämningen ska gå till innan ni ses.
 • Gå igenom avtalet via telefon och fyll i så mycket som möjligt själv.
 • Svara på frågor och funderingar i förväg.
 • Begränsa antalet personer som hämtar valpen.
 • Bestäm bara möten mellan friska personer.
 • Undvik fysisk kontakt men var ändå noga med hygienen.
 • Genomför överlämningen utomhus.
 • Skicka inte med valpen filtar och leksaker.

Skjut på valpträffen eller ordna en digital

Många uppfödare arrangerar valpträffar för sina valpköpare. Vid oro för smittspridning kan du förstås välja att skjuta fram dessa till ett senare tillfälle eller hålla kontakt med valpköparna via exempelvis sociala medier, mejl eller videosamtal tills vidare.

Tillfällig dispens vid registrering till sista maj!

SKK medger en generell dispens från krav i grundregler och registreringsregler om att, innan parning, inkomma med resultat av exempelvis ögonlysning, HD, ED och liknande undersökningar samt krav om känd mental status.

Valparna kommer att registreras, men för få fullständigt registreringsbevis måste de undersökningar som krävs enligt regelverken komma in, snarast möjligt.

OBS! Vid ansökan av dessa typer av dispens kan inte kullen registreras via SKKs e-tjänst för valpregistrering. Dispensen gäller till 31 maj 2020, men kan förlängas vid behov.