Om oss

Om oss.


Mitt namn är Anne och jag har denna kennel tillsammans med min man Thomas och även min dotter Madelene som har ett par hundar hos sig.
Min väg till portisuppfödare började inte förräns jag 1997 fick träffa en hel del portisar hos ett antal uppfödare i Värmland där vi bor.
Jag träffade Doris på Alsterums kennel i Alster, träffa Chanty ,Emmet,Badger,och många fler hos Hanna och Elisabeth Björk som då bodde på Romstad i Karlstad och där blev gubben såld när Chanty skulle sitta i knä hos han hela tiden .
Vi besökte även Marie Ekerljung ( Rödtop ) i grum och Arne och Anita i Vitsand ( Fryksdalens Kennel)
Ja nu var det bara att vänta och se vart det skulle bli valpar framöver och lyckligtvis så skulle Arne och Anita para sinn til Peggie med en vit hane Booguie från Portugal som för tillfället var hos Kennel Parisade i Finland.
De åkte till stockholm för att para henne och skulle meddela om tiken blev dräktig.
Efter ett tag fick vi ett samtal att Peggie var dräktig och att det skulle bli valpar i oktober.
Och närmare bestämt det 16 oktober 1998 så föddes dessa ljuveler.
Anita ringde upp mig och berätta att de hade en liten brun tik som de ville ha på halvfoder och passade oss perfekt så vi tacka ja.
Nu var det bara den långa väntan innan hon skulle komma till oss.
Aqua som vi döpte henne var en helt underbar tik och blev våran stam tik till ( A-kullen) och från den så sparde vi våran Amora nu drygt 9 år(mor till B,C,D och F-kullen) ( och frånAmoras D-kull sparade vi Lazy som nu är 3,5 år.
 
Rocky och halvsyster Lazy
 
Aqua ( mormor till Rocky och Lazy ) och Amora Mamma till Rocky och Lazy


Amora är vår första egenuppfödda portis efter Aqua och Gorm

Copyright © All Rights Reserved

Find us

Hantverksgatan 17 Forshaga

Anne Harefjord

Hantverksgatan 17
66730 Forshaga